Saturday, 21 July 2012

PERHATI YANG PRIHATIN



hye peeps ! sehat semua ? aku harap sehat lahh yee .. hehe .. okeyh .. memang berkurun dah aku tak update blog ! rindu tahap cibai dah nie .. okeyh .. story for today is ..... hmm .. memang tak dapat dinafikan lagi yang aku nie anak yatim .. bukan nornajihah binti yatim .. anak yang ketiadaan bapa .. aku rase semua dah maklum pasal tuh .. tak nak buang mase lagi, sebab cerite neyh ramai membe aku yang jadi anak yatimnye .. anak yatim piatu pun ramai jugak ! hmm .. masingII ada cerita yang tersendiri .. termasuklah aku . bukan senang nak jadik anak yatim .. bak kate unna, "aQ da penat jadi anak yatim" .. hmm .. aq pun same unna .. jangan risau, selagi kite bersyukur dengan nikamat-Nya , aq kompem ALLAH akan beri kite lebih daripada yang kite nak .. cume cepat atau lambat jerr .. sabar yee kawan .. 

dan buat nurul fatihah binti ismail .. banyakII lah berdoa semoge kedua orang tua kau tenang di sana .. ALLAH tak kan uji seseorang tu mengikut kemampuan dia .. aku yakin, suatu hari nanti ko akan dapat rahmat dalam setiap kesabaran kau .. buat saadatul jannah binti mohd kamal .. kita hanya insan biasa .. kita jugak tak boleh lari daripada takdir .. andai kata kau dah tau bila kau akan mati, lari lahh ke planet lain sekali pun, kau akan mati jugak .. aku tulis nie bukan nak tunjuk pandai .. sebenarnye, aku nak bagi ikhtibar kat diri aku same .. sebab aku pun tak kuat nak lalui hidup nie tanpe orang yang kite sayang .. aku harap kite semue diberkati ALLAH .. aminn .. okeyh .. tak nak cerite yang sdeyhII .. nanti aku menangis pulak ! hehehe .. 

okeyh, nak dijadikan cerita .. kami telah pegi ke sebuah sekolah agama ! oh tidak ! dalam hati aku neyh macamII dah pikir .. dah lahh perangai tak semenggah ! ade hati nak pijak sekolah agama .. apeII pun, terime kaseh kepade warga SEKOLAH MENENGAH AGAMA CHENOR .. sebab sudi bagi kami tempat berteduh selama 3 hari 2 malam .. terbaeekk lahh .. terima kaseh jugak kepada yayasan pahang .. sebab bagi peluang untuk tuntut ilmu dengan cikguII yang terbaeekk dalam daerah maran .. memang puas lahh belajar dengan cikguII tuh .. time kaseh cikgu .. banyak teknikII yang kami dapat .. semua yang terlibat dalam program PERHATI amat kami hargai yang tak terhingga .. dan kawanII smk maran yang lain pun same .. walaupun aku tak lahh cakap banyak sangat dengan korang kan .. hah ! ~G-AH TAK CAKAP BANYAK ? BIAR BETUL ~ . 



jyeayh ! perhati maran ##


 its me !


 ~ jannah . teyhah . unna ~


 yang ceria itu kamee .. 


 aQ dengan si manis (p-qah)


 aQ dan unna .. 


 yes ! and unna again .. (*_^)


"ya allah ya tuhan ku, kekal kan lah persahabatan kami .. 
semoga kami memperolehi kejayaan di dunia dan di akhirat ..
tenang kan lahh insan yang kami sayang ..
perkenankanlah .. "

p/s : doa seorang anak .. terime kasih semua !