Saturday, 24 November 2012


hye semua ! apa khabar ? hope sehat :)
lame gilerr bangang tak taip neyh .. oukeyh . 
k0rang semua nak tahu satu cerita tak ? hah ? tak nak tahu ?
lantak kau lahh .. aku nak cerita jugak .. 
oukeyh, kesah neyh yang sebenarnye memang aku tak kesah dan ade aku kesah ?
*mengarut sokmo aku neyh ! 
AKU BENCI KAT SORANG BUDAK POMPUAN NIE !! 
malas nak mention name die .. tapi aku harap die bace blog aku neyh dan harap TERASE ! 
kesah neyh memang dah lame, tapi baru-II neyh aku jalan-II kat kampung die dan terserempak ! 
die dengan bajetnye buat muka taikk bin mangkuk ! dah lahh HUDOH !
errgghh , sumpah aku benci kau .. oukeyh .
its all begin mase kami same-II ade tanggungjawab tahun lepas(2011)..
die yang kononnye HOT tuh berlagak nak mampus .. 
die pikir die sorang jea boleh benci kat aku ?
weyh gampang ! untuk pengetahuan kau, ramai lagik yang benci dengan kau .. 
so, aku tak hadap sangat lahh kalau kau cakap yang kau benci kat aku ! 
hah ! satu lagik rahsia yang aku nak bocorkan .. 
kalau kau cakap aku BARUA cikgu, memang tak dek guna !
membe kau sendiri yang bagi tau lahh !
nama die pun aku malas nak mention sebab nanti kesian kat 'kacip' kau tuh .. 
cakap aku BODOH ? heyh, kau lagik bodoh lahh .. berganda-II pulakk tuh !
ade otak tapi tak nak guna ! 
heeerggghh ! bengang aku ! mulut kau boleh tahan ea ?
orang lain buat salah, ade jugak mintak maaf kat aku .. kau ?
macam sial jea kan ? eeee .. bencinye aku  ..
ingat kan lepas SPM kau nak blah dari pahang neyh ..
tengok-II still ade lagik ? esshh, sakit mate ! 
tak sangke kan ? membe baik kau sendiri yang bagitau warden kita yang kau tuh bawak enfon .. 
so, tak kesah lahh .. kau kan 'PANDAI' ..
dok kelas 'DEPAN' sekali .. wekk ! benci aku !

p/s : jangan mudah benci kat orang ! nanti followers yang benci kau lagik ramai .. 
sekian, terima kasih buat kau yang tak pernah sedar diri :)

Saturday, 21 July 2012

PERHATI YANG PRIHATIN



hye peeps ! sehat semua ? aku harap sehat lahh yee .. hehe .. okeyh .. memang berkurun dah aku tak update blog ! rindu tahap cibai dah nie .. okeyh .. story for today is ..... hmm .. memang tak dapat dinafikan lagi yang aku nie anak yatim .. bukan nornajihah binti yatim .. anak yang ketiadaan bapa .. aku rase semua dah maklum pasal tuh .. tak nak buang mase lagi, sebab cerite neyh ramai membe aku yang jadi anak yatimnye .. anak yatim piatu pun ramai jugak ! hmm .. masingII ada cerita yang tersendiri .. termasuklah aku . bukan senang nak jadik anak yatim .. bak kate unna, "aQ da penat jadi anak yatim" .. hmm .. aq pun same unna .. jangan risau, selagi kite bersyukur dengan nikamat-Nya , aq kompem ALLAH akan beri kite lebih daripada yang kite nak .. cume cepat atau lambat jerr .. sabar yee kawan .. 

dan buat nurul fatihah binti ismail .. banyakII lah berdoa semoge kedua orang tua kau tenang di sana .. ALLAH tak kan uji seseorang tu mengikut kemampuan dia .. aku yakin, suatu hari nanti ko akan dapat rahmat dalam setiap kesabaran kau .. buat saadatul jannah binti mohd kamal .. kita hanya insan biasa .. kita jugak tak boleh lari daripada takdir .. andai kata kau dah tau bila kau akan mati, lari lahh ke planet lain sekali pun, kau akan mati jugak .. aku tulis nie bukan nak tunjuk pandai .. sebenarnye, aku nak bagi ikhtibar kat diri aku same .. sebab aku pun tak kuat nak lalui hidup nie tanpe orang yang kite sayang .. aku harap kite semue diberkati ALLAH .. aminn .. okeyh .. tak nak cerite yang sdeyhII .. nanti aku menangis pulak ! hehehe .. 

okeyh, nak dijadikan cerita .. kami telah pegi ke sebuah sekolah agama ! oh tidak ! dalam hati aku neyh macamII dah pikir .. dah lahh perangai tak semenggah ! ade hati nak pijak sekolah agama .. apeII pun, terime kaseh kepade warga SEKOLAH MENENGAH AGAMA CHENOR .. sebab sudi bagi kami tempat berteduh selama 3 hari 2 malam .. terbaeekk lahh .. terima kaseh jugak kepada yayasan pahang .. sebab bagi peluang untuk tuntut ilmu dengan cikguII yang terbaeekk dalam daerah maran .. memang puas lahh belajar dengan cikguII tuh .. time kaseh cikgu .. banyak teknikII yang kami dapat .. semua yang terlibat dalam program PERHATI amat kami hargai yang tak terhingga .. dan kawanII smk maran yang lain pun same .. walaupun aku tak lahh cakap banyak sangat dengan korang kan .. hah ! ~G-AH TAK CAKAP BANYAK ? BIAR BETUL ~ . 



jyeayh ! perhati maran ##


 its me !


 ~ jannah . teyhah . unna ~


 yang ceria itu kamee .. 


 aQ dengan si manis (p-qah)


 aQ dan unna .. 


 yes ! and unna again .. (*_^)


"ya allah ya tuhan ku, kekal kan lah persahabatan kami .. 
semoga kami memperolehi kejayaan di dunia dan di akhirat ..
tenang kan lahh insan yang kami sayang ..
perkenankanlah .. "

p/s : doa seorang anak .. terime kasih semua ! 

Friday, 25 May 2012

RINDU#

ASSALAMUALAIKUM ! 

ya allah ! perrrgghhh ! mau b'sawang blog aq gni .. 
mklum lahh .. lme x meng'update'kan blog .. 
pndai eak ko encik labah2 .. ngorat blog aq nmpk ... 
mntg2 da cntek .. haha .. miss u damn much lahh blog ! 
bape lme da aq x meng'gatal'kan tgn aq neyh menaip .. nasib baik ko x lari ..
erm .. back to the tittle ! 
pasti anda tertanya2 siapa kah manusia yang sedang aq merindui kan ?
of coure lahh my mom .. nobody in my life except my mom .. 
hmmm .. smnejak 2 menjak 3 menjak neyh, aq windu gler lahh kt mak aq .. 
tak tahu la kenape .. yes, i admit that before this i'm a naughty children .. 
but thats not the reason rite ? errmm .. mase hari ibu tuh, aq bagi kain batik kat mak aq ..
mak aq nanges kot .. hmm .. mse tu lahh buat aq makin sygggg gler kt mak aq ..
bkn sblum neyh x syg okeyh ! hmm .. aq dpt rsekn mak aq sgt menghargai pemberian aq tuh .. 
walaupun tidak seberape .. amboihhh .. 
aq da dkt 1 bln x blek umah neyh .. memang rindu la kat mak aq .. 
hmmm .. ape la yang mak tengah buat sekarang nie .. 
mungkin tgk cter hindustan .. 
or tgh buat bhulu .. hmmm .. makkk ! adq windu kt mak ! 

makk ! i wish u were here ! 

hmm .. nak nanges plak rse .. aq skunk neyh kt ostel .. ag 5 ary nk blek umah ..
windu nye kt mak .. klau lahh mak tau aq tlis neyh, 
mlu aq .. aq da la x bese mnje ngn mak .. 
abg aq mungkin lahh .. klau aq mnje kunk kte aq x lme da nk idop .. 
hahah .. tp, ape2 pown aq sygg makk ..
mak sgt cekal lahh ! wlaupown byk dugaan yg dtg ! 
so, PUAN AZLINA BT HAMID, sye NORNAJIHAH BT MOHD RODZI,
ingin memberitahu anda bahawa tiada orang lain yang ada dalam diri ini kecuali 'awak' .. 
terima kasih makk sbb jge adq yang pling dgil neyh ,,
x t'blas jsa mak .. adq mmg x pndai, tp adq akan wat yg t'baikk utk wat mak bhgie ..
doakan adq .. aminnnnn !! 

Sunday, 5 February 2012

KETIKA KAMEE BORING !

ASSALAMUALAIKUM ~~

hyep .. aq nk cter something neyh .. sperti tjuk di ats ...
n mcm keje yg tgh aq wat neyh .. 
"mengarut di blog" .. bosan derr ! 
bile aq n cousin aq neyh tgh boring, mnde neyh lahh yg blaku .. 
|
|
|
Y

~ bwu lek dri knduri ~

~sblum anta tyah g skola~

~ galok pkol2 pgi smbil tggu mak blek~

haa ! mcm neyh lahh kteowg .. actually byk lgi ..
tp, mls lahh tnjuk byk2 .. 
nnt kowg mnympah rite ? ahaks ! 
n the last thing .. kte owg siap wat vdeo ag mlm tuh ..

hmm .. x tau lahh klau x dpt bkk .. 
kteowg wat time kteowg bsan jerk .. ahahah ..
ape2 pown, aq ttap syg dy ! 
k lahh .. luv u all readers !

p/s : kowg pown bleyh wat gak .. (*_^)

BAJU OH BAJU

assalamualaikum :)

hye sumenye .. lme x wat gler kt cneyh . windu meyh .. haha .. hmm .. what the story today ? ehem2..
aq neyh s'org dak pmpuan yg bese2 jerk . 
byk klemahan kot .. 
the one thing is aq neyh x cntekk mcm kowg ..
tp, tetap gak b'syukur .. xdek ape yg istimewe psal aq .. 
haha .. tgkap leleh plak .. back to the title .. 
2 mggu lpas punye cter neyh .. family aq yg bwu blek dri perak, tbe2 ag something kt aq .. 
dlm plastik wane merah .. 
bile aq bkk jerk, guess what ? 
i got a shirt .. no2 .. a sweet shirt actually .. 
gmbire gler .. 

sweet kn ? bju jerk lahh .. 

pndai dy wat .. haha .. lets preview blek story neyh ..
taon lpas bln 12 .. kmi s'family pegi lahh kedah n tmpat2 yg sekutu dgnnye .. 
t'msuk lahh umah sppu aq yg comey loteyy tuh .. 
second cousin yg pling aq syg after tyah ...
ALYA FARHANA given to her .. 
cute name rite ? hmm .. wlau pown kmi b'jauhan tp, itu bkn p'hlang utk kmi b'mesra ..
sperti yg aq ckp .. skrg zmn da brubah .. dnie da mju ..
haha .. mcm prngai mnusia yg ske b'ubah2 neyh .. 
okeyh, back to da title .. hmm .. 
mse aq singgah kt umah dy tuh, mcm bese lahh .. hobi aq on9 lahh ..
lpas sronok m'godang fb aq, turn dy plak yg nk men ..
time dy bkk  fb dy, aq neyh sibuk lahh dok sblh dy smbil men mcj ..
tbe2 dy bkk fb kwn dy, kwn dy ad lahh wat bju2 sprti yg trtera di ats ...
aq pown mnx lahh kt dy n ckp yg aq nk tmpah .. 
so, aq pown b'minat lahh .. tp x srius .. anda phm ?
then, dy pown ckp btol2 kt kwn dy tuh .. sbnrnye x sgke lahh btol2 kn .. 
aq x srius tp, mnat kt bju tuh .. 
sbb cntek n mnrik .. wane wani n ad nme kte kt ats tuh ..
then, time aq nk blek ke kmpg len plak .. dy brie x ag aq blek .. 
haha .. aq x srius nk kn bju tuh sbb aq tau aq x kn dpt .. aq dok phg .. 
belah pntai timur .. dy dok kdah, belah utara .. 
mna nak dpt cekk oiii .. aq pown wat ngde2 mnje jerk lahh .. 
tup3x .. dpt  ... mak aq bwk blek ..
wah .. mau x m'lompat aq sowg2 .. hehe .. 
xtau lahh .. bgi aq tuh da ckup bek .. 
thanks eak aleeya .. aq syunkk kt hg sgt2 ..
maseh eak .. xsgke lahh plak dpt bju neyh btoi2 .. 
insyaallah .. i will take care this shirt like i care my self .. 
hehe ,, this is my promise to u .. trust me please ! 
okey lahh .. smpai sni jerk utk story kli neyh .. okeyh, byep sumenye ..
hope enjoy with this statement .. muehehehe.. 
<3 u all readers ! 

p/s : haha .. kowg prsan x aq neyh keje nk speaking jerk kli neyh ..
mgkin pngruh miss patricia weng ( new teacher in my school from american )




















Sunday, 22 January 2012

#b'tungkus-lumus sebelum PMR =)

assalamualaikum ! 

huissshh .. lme x update kt blog neyh .. b'sawang dah hah ! ahaks .. erm . lihat aja tajuknya .. hmm .. sje jerk nk ungkit kesah dlu2 .. swktu kmi form3 .. byk kngn time tuh .. hmm .. nk d' jdikn cter .. swktu form3, cam bese lahh .. sume owg lalui nye .. wat folio lahh bagai .. mcm2 .. x mnang tgn kmi nk wat .. hmmm .. tp, bab2 mnde2 g2, mmg aq mnat .. sbb dy m'mrlukn k'kereatifan yg bgus .. mnde ntah ayt aq .. best la gak klau wat2 mnde neyh..aq windu saat2 neyh .. mcm2 yg t'jdi .. kt ostel ag nye lahh .. kt skola byk kli kne lempang ! 




see ! what i told u all rite ? hmm .. dan lagi kmi sume pose .. tgk ats meje mseng2 .. pnuh dgn folio2 yg kne siapkn .. pnat gler .. dgn m'gunekn otak ckgu yg mmg sdie jd ckgu, dy pown ajk lahh kmi snap2 sktike .. bwu ilang bosan .. ahaks .. bese lahh .. folio sejarah plak tuh .. mau x bosan nk siap kn .. kne g kbur chine lahh .. g kdai ksut lahh .. tgkp gmbr lahh .. tu pngalman sume2 yg aq kne wat .. tp best lahh .. klau aq dok kt luar x pe lah nk g mrayau sne sni .. neyh, aq dok asrma .. mau x masak aq nk cri bhan2 nye .. adessss ... 

bruk gler klas aq kn .. ? xkesah lahh ape 2 pown .. klas neyh lahh yg wat aq bgge gler .. bgge ? haha .. ape2  lahh .. time to introduce ! klau d'lihat dri blah kiri, itu ialah tieykah, teyha, blkg teyha yg debab2 tuh danie, kecek, azmey, then yg blkg x nmpk mke tuh mizie, medan yg pkai bju biru, dpn mdan tieykah gak nme dy, tp tieykah singe, frin pljar cmerlang skola, aq lahh g'ah, syamimi, mimi, n the last one is unna .. sume klas 3k1 ..

hmm .. every single day aq rindu saat2 neyh .. sronok x t'kte .. mse form3 aq ad geng2 sndri .. kte owg neyh smpai b'puak2 .. sllu b'gdoh .. xpnah nk aman .. yg tu ejek yg neyh .. yg neyh ejek yg tuh . aq plak jd tension ..meyh, aq tnjuk puak2 yg ad .. msti korg rse ntah ape2 ntah .. aq pown x tau .. tp neyh mse form3 .. 

*puak pertama*

*puak kedua*

kmi sllu b'gdoh mse form3 .. tp ape2 pown .. skunk neyh smuenye da b'damai kmbli .. ahaks ! hmm .. aq tau smue owg ad kngn mseng2 .. kte smue b'beza rite ? skunk neyh da form5 .. aq hrap kte smue dpt wat yg t'baekk utk SPM 2012 .. kasi ggar smkm .. hmm .. smpai cni jerk lahh cter aq .. hrap kowg hepy bile bce k ..

p/s : stiap kngan adalah pngajaran utk mse hdapan =) chill yaw !